З прийдешнім Великоднем від команди "ГороШина". В неділю 05.05.24 ми не працюємо. Всі заявки які будуть залишені в цей період, будуть прийняті та оброблені в понеділок 06.05.24

Все про кулінарний гід Michelin

Поширити:

Все про кулінарний гід MichelinНайімовірніше, хоч раз у житті ви чули таке поняття як "зірка Мішлен". Це нагорода, яку присвоюють висококласним ресторанам по всьому світу. Але мало хто знає про те, що ж це таке і, що найцікавіше, як це пов'язано з шинним брендом Michelin. Сьогодні ми постараємося пояснити вам, що ж це таке, а також розкрити історію як самого цього поняття, так і дечого більшого. Мова загалом піде про кулінарний гід від Michelin.

Історія створення кулінарного гіда Мішлен тісно пов'язана з історією шинної компанії Michelin, заснованої братами Андре та Едуаром Мішленом у Франції 1889-го року. Детальніше про них ви можете дізнатися зі спеціальної статті на нашому сайті. Спочатку компанія займалася виключно виробництвом автомобільних шин, але незабаром вони прийняли рішення розширити вектор свого впливу.

У 1900-му році компанія Мішлен випустила перше видання гіда Michelin, який розповсюджували безкоштовно і містив корисні відомості для водіїв, включно з картами, інструкціями з ремонту автомобілів, а також списком готелів і ресторанів, де мандрівники могли знайти зручне місце для зупинки. Називався цей путівник "Червоний гід Мішлен" через його яскраву обкладинку.

У 1920-му році гід Michelin перестали роздавати безкоштовно і почали продавати за помірну ціну. Другим нововведенням стало те, що компанія почала створювати рейтинги ресторанів, згідно з їхньою ціновою політикою. Заклади з високими цінами позначалися зірочкою, яка за своєю формою злегка нагадувала квітку.

У 1926-му році політика рейтингу кардинально змінилася. Тепер зірочкою стали позначати не високі ціни, а відмінну кухню закладу. У 1930-му була система оцінювання була поліпшена, внаслідок чого в рейтинг додалося ще 2 зірки. Одна зірка вказувала на "дуже хороший ресторан", дві зірки - на "ресторан вищого класу", а три зірки - на "виняткове місце".

Все про кулінарний гід Michelin - світлина 2З плином часу гід Michelin став відомим своїми суворими критеріями оцінки та незалежністю від зовнішніх впливів. Це привернуло увагу світових шеф-кухарів і гурманів, які прагнули отримати зірку Michelin, щоб підтвердити свою майстерність і привернути увагу відвідувачів. Ось тільки критерії присудження рейтингу досі залишаються в таємниці.

Головним із них є, звісно ж, кухня. Але враховуються також і атмосфера, рівень обслуговування та цінова політика. Але все ж кухня - це головне. До гіда ніколи не потрапляли ресторани, в яких не подаються авторські страви. Тобто такі заклади, в яких немає майстерного шеф-кухаря. І зрозуміло, чому робиться саме так, адже найчастіше зірки присуджуються не закладам, а саме шефам. Тобто, кухар може просто піти з ресторану, і забрати свої нагороди з собою.

Сьогодні гід Мішлен є одним із найавторитетніших і найпрестижніших ресторанних рейтингів у світі. Шеф-кухарі та ресторани прагнуть отримати зірки Мішлен, оскільки це може мати значний вплив на їхню репутацію і бізнес. Кулінарні експерти та інспектори Мішлен продовжують подорожувати світом, щоб оцінювати ресторани і підтримувати високі стандарти, які були встановлені понад сто років тому.

02000, Україна, Київ, Київ, вул. Садова 70-110 (Авторинок Жуляни)
Коментарі
Поки немає коментарів
Написати коментар